Haarverlies, hoofdhuidproblemen en -oplossingen

In dit artikel verkennen we de wereld van CRLAB, een toonaangevend merk dat zich richt op oplossingen voor haarverlies en hoofdhuidproblemen. CRLAB combineert geavanceerde wetenschap met natuurlijke ingrediënten om effectieve behandelingen te bieden voor uiteenlopende haar- en hoofdhuidkwesties.

We duiken in hun revolutionaire benaderingen en producten, variërend van niet-chirurgische haarvervangingsystemen tot gespecialiseerde shampoos en conditioners. Laten we beginnen met te kijken naar enkele mogelijke oorzaken van haarverlies:

Haarverlies, hoofdhuidproblemen en -oplossingen

Droge huid of asteatose (eczeem, roos etc)

Asteatose, ook bekend als een droge huid, is een aandoening van de hoofdhuid veroorzaakt door een gebrek aan lipiden. Deze aandoening gaat vaak hand in hand met verhoogde uitdroging. De oorzaken van deze aandoening kunnen zowel intern als extern zijn.

Psychogene alopecia (tellogeen effluvium)

Psychogene alopecia wordt geassocieerd met haarverlies als gevolg van stress. Hoewel een wetenschappelijke verklaring voor deze relatie nog ontbreekt, wordt het erkend door professionals die ervaring hebben met deze aandoening. Dit word ook tellogeen effluvium (TE) genoemd.

Stress is niet de enige oorzaak; persoonlijkheidsstoornissen, angst en depressie kunnen ook bijdragen aan acute of langdurige stress, wat kan leiden tot haaruitval. De CRLAB-behandeling kan helpen bij de groei van nieuwe haren, en het versterken van de huidige haren.

Seborroïsche alopecia

Haarverlies door seborroe is een type van vroegtijdige kaalheid die vaak optreedt bij jonge mannen, meestal beginnend tussen de leeftijd van 20 en 30 jaar, en voornamelijk de voorhoofdzone en de kruin aantast.

Deze aandoening, die kenmerkend is door haar naam, wordt veroorzaakt door overmatige productie van talg, wat leidt tot het stimuleren of versnellen van haarverlies. De CRLAB-behandeling kan de productie van talg verminderen wat haarverlies vermindert.

Alopecia androgenetica of erfelijke kaalheid

Alopecia androgenetica is de meest gangbare vorm van kaalheid, die vooral voorkomt bij een groot deel van de witte mannelijke bevolking in verschillende ernstniveaus. Het is minder gebruikelijk bij andere etnische groepen. In Nederland heeft ruim 20% van de vrouwen boven de 30 jaar last van alopecia androgenetica en dit loopt na de overgang op tot ruim 40%.

Deze vorm van haaruitval is vaak gelinkt aan een familiehistorie van kaalheid, hoewel het ontbreken van andere aangedane familieleden de diagnose niet uitsluit. Kenmerkend voor deze aandoening is het geleidelijke haarverlies rond de kruin, langs de voorste haarlijn en in de slapen.

Haaruitval door trichotillomanie

Trichotillomanie is een aandoening waarbij de persoon bewust haar uittrekt, wat vaak leidt tot het breken van de haarschacht. Patiënten wikkelen hun haar meestal om een vinger. Dit gedrag kan sporadisch optreden, bijvoorbeeld voor het slapengaan of tijdens concentratie op een taak, maar kan ook repetitief of dwangmatig worden. De CRLAB-behandeling kan de hoofdhuid een boost geven wat helpt bij de groei

CRLAB in de salon - Meetbare resultaten

Bij Aderans Hair Center en Haar- & Huidinstituut Westland staan we klaar om samen met een tricholoog, een ware haarspecialist, jouw hoofdhuid naar een topconditie te brengen. Hoe doen we dat? Nou, met een mix van lasertherapie, intensieve hydratatie en relaxte massages gaan we voor een hoofdhuid die jouw haar laat stralen!

Het begint allemaal met een grondige scan. Zo zien we precies wat jouw hoofdhuid nodig heeft. Daarna rollen we onze mouwen op en starten met jouw persoonlijke behandeling.

Onze haarspabehandelingen zijn zo diepgaand dat ze tot in de haarwortels verzorgen, waardoor deze sterker en dikker worden na een aantal sessies. CRLAB biedt een meetbaar resultaat doordat wij een fotodossier opbouwen. De beginsituatie wordt door middel van een hoofdhuidanalyse vastgelegd en na verloop van tijd kunnen we de progressie zichtbaar maken.

Benieuwd? Kom langs voor een vrijblijvende kennismaking! We bekijken jouw hoofdhuid onder de microscoop en adviseren een behandeling op maat. Kies uit onze 3-maanden treatment met 8 sessies en thuisproducten, of een maand-treatment met 4 sessies. Natuurlijk zijn losse behandelingen ook mogelijk. Elke sessie duurt zo'n anderhalf uur. Klaar voor een haarrevolutie?

CRLAB Thuisbehandeling

Wil je thuis je haar verzorgen met een professionele aanpak zonder daarvoor naar de salon te komen? CRLAB biedt ook een eenvoudige thuisbehandeling. Deze thuisbehandeling kan je volledig zelf doen en bestaat uit een klein aantel stappen. Van de voorbereiding tot aan de shampoo en de afwerking.

Het is snel en simpel thuis te doen. We raden wel aan om eerst een hoofdhuidanalyse te laten doen in de salon zodat je zeker weet dat je de juiste producten gebruikt. Na enige tijd is het ook mogelijk om opnieuw de hoofdhuidanalyse te doen en je resultaten te zien!

Onze trichologielijn voor hoofdhuidproblemen

Bij ons vind je behandelingen die specifiek zijn ontworpen om jouw unieke haar- en hoofdhuidproblemen op te lossen, terwijl ze je haar gezond houden, zelfs bij dagelijkse wasbeurten. Onze behandelingen zijn allemaal klinisch getest om hun effectiviteit te garanderen, zodat je erop kunt vertrouwen dat je haar in goede handen is.

Met onze producten wordt je haar aanzienlijk sterker en dikker, terwijl je geniet van een heerlijk ontspannende ervaring. De hydratatie die onze producten bieden, is essentieel voor het behoud van de gezondheid en vitaliteit van je haar. Onze uitgebreide lijn omvat alle producten die je nodig hebt om je haar de beste zorg te geven die het verdient. En hadden we je al verteld dat onze producten vrij van parabenen zijn?

  • Preventie van haaruitval: Breekbaar, broos en uitvallend haar (groen)
  • Talg regulerend lijn: Vet en olieachtig haar (geel)
  • Anti-roos Rehydraterend: Droog, schilferig en dof haar (paars)
  • Dagelijkse verzorging (turquoise)
  • Herstructurering en afwerking (rood)
  • Geeft een ontspannend gevoel aan de hoofdhuid

Waar kan je terecht?

Ben je benieuwd naar waar je de CRLAB hoofdhuidbehandelingen kunt vinden? Onderstaand hebben we een kort overzicht voor je gemaakt: