Winkelwagen

Alles over trichotillomanie

Trichotillomanie, vaak Trich of TTM genoemd, is een aandoening waarbij men vaak de drang heeft eigen haar te trekken, wat tot kale plekken leidt. Het gaat niet alleen om hoofdhaar. Wenkbrauwen, wimpers en lichaamshaar kunnen ook doelwit zijn.

Deze stoornis komt het meest voor bij meisjes en vrouwen tussen de 12 en 40 jaar en wordt soms gezien als een vorm van zelfbeschadiging.

Steun bij trichotillomanie

Trichotillomanie manifesteert zich vaak al op jonge leeftijd, vergelijkbaar met onschuldige gewoontes zoals duimzuigen.

Toch kan dit duiden op een psychisch probleem, zelfs bij kinderen. Het is daarom raadzaam tijdig hulp in te schakelen.

Een huisartsbezoek kan de eerste stap zijn naar de juiste ondersteuning.

Hoewel de aandoening bij ouder worden intenser kan aanvoelen, is er altijd hoop. Trichotillomanie is behandelbaar en het is niet iets om u voor te schamen.

Het komt vaak in periodes, met name tijdens stress of triggermomenten. De oorzaak verschilt per individu en het is nooit uw schuld.

Herstel van zelfvertrouwen bij trichotillomanie

Trichotillomanie, het compulsief uittrekken van uw eigen haar, is voor velen een verborgen strijd.

Haarverlies raakt velen diep op emotioneel vlak. Het gaat verder dan enkel en alleen het uiterlijk. Het verlies kan uw zelfbeeld aantasten en leiden tot isolatie uit angst voor oordelen.

Het is goed om te weten dat er oplossingen zijn. Een haarwerk of haardeel kan wonderen doen.

Het kan niet alleen uw zelfvertrouwen herstellen, maar ook een gevoel van normaliteit bieden. Deze hulpmiddelen kunnen sociale interacties verbeteren, waardoor u weer vrijuit kunt lachen, praten en uw persoonlijkheid kunt tonen.

Voor velen is dit een stap richting herstel en acceptatie, een manier om de controle terug te nemen en met opgeheven hoofd het leven tegemoet te treden.

Herstel van zelfvertrouwen bij trichotillomanie

Onze aanpak

Trichotillomanie is een psychische aandoening die diep kan raken. Het is belangrijk om deze aandoening met uw arts te bespreken voor de juiste medische begeleiding.

Bij Aderans Hair Centers staan we klaar om u te helpen. Hoewel we geen medische behandelingen bieden, kunnen we wel ondersteuning bieden door middel van haarprotheses, haarstukken en haarwerken.

Deze worden volledig op maat gemaakt, zodat ze naadloos aansluiten bij uw wensen en behoeften. Met één haarstuk of meerdere haarstukken kunnen we de zichtbare gevolgen van trichotillomanie aanzienlijk verminderen.

Elk haarstuk en elke haarprothese wordt met zorg en aandacht voor detail en stijl gecreëerd. We streven ernaar een natuurlijke look te creëren, waardoor u zichzelf kunt voelen en weer vol zelfvertrouwen de wereld in kunt stappen.

We hebben oplossingen voor elk budget en elke wens, zodat iedereen de ondersteuning kan krijgen die ze nodig hebben. Daarnaast bieden we ook uitgebreide begeleiding en advies om u te helpen deze uitdaging te overwinnen.

Onze aanpak

Mogelijke oplossingen

Mogelijke oplossingen voor trichotillomanie variëren van persoon tot persoon. Terwijl sommigen baat hebben bij therapie of medische interventies, zijn er ook praktische oplossingen om de zichtbare gevolgen te minimaliseren.

Bij Aderans Hair Centers bieden we diverse opties. Haarstukken zijn een populaire keuze, speciaal ontworpen om naadloos te integreren met uw eigen haar.

Een andere innovatieve oplossing is de CNC Haarprothese. Dit op maat gemaakte haarstuk is niet alleen natuurlijk ogend, maar ook duurzaam en comfortabel.

Pruiken & Haarwerken

Haarwerken zijn een oplossing bij geheel of gedeeltelijk haarverlies. Verkrijgbaar in zowel synthetisch als echt haar en met een uiterst natuurlijke uitstraling.

Lees verder >
CNC-haarprothese

Begin elke dag met een vollere haardos. Laat uw leven veranderen door een professionele haartransplantatie.

Lees verder >
Semi-maatwerk & Maatwerk

Ontdek semi-maatwerk en maatwerk haaroplossingen: perfect afgestemd op uw wensen voor optimaal comfort en een natuurlijke uitstraling

Lees verder >
Haarstukken

Haarstukken zijn ideaal voor wie snel meer volume of lengte wil toevoegen aan het eigen haar. Verken de verscheidenheid aan stijlen, materialen en bevestigingsmethoden.

Lees verder >
Haarverlenging

Haarverlenging biedt een directe oplossing voor wie droomt van langer, voller haar. Ontdek de diverse technieken, materialen en verzorgingstips voor een naadloze blend en een natuurlijke uitstraling.

Lees verder >
Cyberhair & VHair

Cyberhair en VHair vertegenwoordigen de voorhoede van innovatieve haarvervangingsmethoden.

Lees verder >
Haaroplossingen voor mannen

Haaroplossingen voor mannen: Van haarverlies naar volle haarbos. Niet langer onzeker door haaruitval, dankzij haarstukken voor mannen.

Lees verder >
Kapper

Bij een aantal van onze salons kunt u terecht voor een kappersbehandeling. U vindt hier een overzicht.

Lees verder >