Winkelwagen

Stichting Haarwensen

Haarwensen is op initiatief van Yvonne de Boer in 2007 opgericht. Yvonne de Boer is eigenaresse van een haarwerk salon in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Vele kinderen die vechten tegen kanker worden hier in het Emma Kinderziekenhuis behandeld. Door de werkzaamheden van Yvonne binnen de haarwerkers branche, kwam zij veel in aanraking met kinderen die hun haar gingen verliezen.

Wanneer zij één kind blij kon maken met een prachtig haarwerk, zag zij ook een bedroefde gezichten van de kinderen en ouders, voor wie dit financieel niet haalbaar was.

Dat de kinderen samen met hun ouders vechten tegen deze onmenselijke ziekte vond Yvonne al verschrikkelijk, maar dat niet alle kinderen de mogelijkheid hadden om een haarwerk te dragen, was hartverscheurend.

Stichting Look Good Feel Better

Stichting Look Good…Feel Better geeft op een positieve manier praktische informatie en advies over uiterlijke verzorging bij kanker. Dit doen ze door het geven van workshops, individuele behandelingen en het verstrekken van informatie, tips en adviezen.

Wij werken graag mee aan de workshops in ziekenhuizen van de Stichting Look Good…Feel Better. We laten zien welke pruiken mogelijk zijn in de betreffende situaties; we beantwoorden vragen en geven uitgebreide adviezen.

Stichting Look Good Feel Better

Roparun

Aderans sponsort twee teams in de Roparun: Teams 255 (Time is Running) en 223 (Team Lekkerkerk)

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Roparun

Het OOK Centrum

Het allereerste OOK Centrum is gevestigd op de Zorgboulevard in Rotterdam-Zuid, bij station Lombardijen.

In het OOK Centrum kan men terecht voor niet-medische ondersteuning zoals: informatie over hoe om te gaan met kanker, haarwerken, oedeem- en huidtherapie, schoonheidsbehandelingen, begeleiding bij werk, deskundige psychologische zorg of een praatje met lotgenoten. Alle vormen van ondersteuning bevinden zich onder één dak.

Het OOK Centrum

Stichting NU JIJ

Op initiatief van Leny van Zundert werd in 2012 'Stichting Nu Jij!’ opgericht. De doelstelling van de stichting is om verwendagen te organiseren voor ernstig zieke mensen die het goed kunnen gebruiken om verwend te worden.

Uit daarop volgende ontmoetingen met een groep enthousiaste mensen en bedrijven is het initiatief vertaald naar concrete acties en is een 1e verwendag georganiseerd in 2012.

Stichting NU JIJ