Winkelwagen

Alopecia Areata

Alopecia areata is een aandoening waarbij het immuunsysteem van het lichaam de haarwortels aanvalt. Dit leidt tot pleksgewijze kaalheid.

Op de getroffen gebieden vallen doorgaans alle haren uit, wat resulteert in ronde of ovale kale plekken. Eromheen blijft het haar echter normaal groeien.

Wat is Alopecia Areata?

Alopecia, specifiek Alopecia Areata, is een auto-immuunziekte die resulteert in onvoorspelbaar haarverlies.

Deze aandoening kan mensen van alle leeftijden, geslachten en etnische achtergronden treffen, maar manifesteert zich vaak tijdens de kindertijd of vroege volwassenheid.

Hoewel iedereen risico loopt, kunnen factoren zoals erfelijkheid de kans op het ontwikkelen van Alopecia vergroten.

Bij Alopecia Areata valt het immuunsysteem de haarzakjes aan, wat leidt tot haarverlies. Dit kan variëren van Alopecia Localis, waarbij haarverlies zich beperkt tot bepaalde gebieden, tot vormen zoals Alopecia Totalis en Alopecia Universalis, waarbij respectievelijk al het hoofdhaar of al het lichaamshaar verloren gaat.

Het kan overal op het lichaam voorkomen - van de hoofdhuid tot wenkbrauwen, wimpers en zelfs de baardstreek. De ernst en het patroon van haarverlies zijn individueel verschillend.

Welke vormen bestaan er?

Alopecia Areata manifesteert zich in diverse vormen, variërend naar gelang het patroon en de omvang van het haarverlies.

De meest gangbare variant is de 'patchy' Alopecia Areata, waarbij men één of meerdere ronde of ovale kale plekken kan waarnemen, zowel op de hoofdhuid als elders op het lichaam.

Een intensere vorm is de Alopecia Totalis, waarbij al het haar op de hoofdhuid verloren gaat. In het uiterste geval spreekt men van Alopecia Universalis, waarbij het gehele lichaam, inclusief wenkbrauwen, wimpers en lichaamsbeharing, haarloos wordt.

Ondanks de verscheidenheid aan vormen is het essentieel te begrijpen dat Alopecia Areata zich onvoorspelbaar gedraagt en het haarverliespatroon kan fluctueren.

  • Alopecia areata localis: er zijn alleen een of meer kale plekken op de hoofdhuid.
  • Alopecia areata totalis: al het hoofdhaar is uitgevallen, maar het overige lichaamshaar niet. Deze variant ontstaat in 5 tot 10% van de gevallen.
  • Alopecia areata universalis: behalve het hoofdhaar valt ook het overige lichaamshaar uit, zoals baardharen, wenkbrauwen, wimpers, oksel- en schaamharen, en de haren op armen, benen en romp. In deze ernstige gevallen is de kans op herstel van de haargroei klein.
Welke vormen bestaan er?

Mogelijke oplossingen

Hoewel Alopecia Areata een uitdaging kan zijn, zijn er verschillende praktische oplossingen beschikbaar om het uiterlijk van haarverlies te beheren en uw zelfvertrouwen te herstellen.

Opties zoals haarprotheses, haarstukken en haarwerken kunnen op maat worden gemaakt en gestyled om een natuurlijke look te creëren, wat u kan helpen om u comfortabeler en zelfverzekerder te voelen.

Pruiken & Haarwerken

Haarwerken zijn een oplossing bij geheel of gedeeltelijk haarverlies. Verkrijgbaar in zowel synthetisch als echt haar en met een uiterst natuurlijke uitstraling.

Lees verder >
CNC-haarprothese

Begin elke dag met een vollere haardos. Laat uw leven veranderen door een professionele haartransplantatie.

Lees verder >
Semi-maatwerk & Maatwerk

Ontdek semi-maatwerk en maatwerk haaroplossingen: perfect afgestemd op uw wensen voor optimaal comfort en een natuurlijke uitstraling

Lees verder >
Haarstukken

Haarstukken zijn ideaal voor wie snel meer volume of lengte wil toevoegen aan het eigen haar. Verken de verscheidenheid aan stijlen, materialen en bevestigingsmethoden.

Lees verder >
Haarverlenging

Haarverlenging biedt een directe oplossing voor wie droomt van langer, voller haar. Ontdek de diverse technieken, materialen en verzorgingstips voor een naadloze blend en een natuurlijke uitstraling.

Lees verder >
Cyberhair & VHair

Cyberhair en VHair vertegenwoordigen de voorhoede van innovatieve haarvervangingsmethoden.

Lees verder >
Haaroplossingen voor mannen

Haaroplossingen voor mannen: Van haarverlies naar volle haarbos. Niet langer onzeker door haaruitval, dankzij haarstukken voor mannen.

Lees verder >
Kapper

Bij een aantal van onze salons kunt u terecht voor een kappersbehandeling. U vindt hier een overzicht.

Lees verder >