Winkelwagen

Haaroplossingen voor mannen: weer een volle haarbos

Haaruitval komt meer voor bij mannen dan bij vrouwen en wordt veelal veroorzaakt door erfelijke factoren. Kaalheid kan ook het gevolg zijn van lichamelijke of psychische tress of een medische behandeling.

Erfelijke kaalheid (alopecia androgenetica) begint bij mannen vaak bij de slapen en op de kruin en werkt geleidelijk naar elkaar toe. Na de puberteit begint het haar een beetje dunner te worden en dit verergert naarmate u ouder wordt. Ongeveer 20% van de mannen in de twintig lijdt aan (beginnende) haaruitval. Op de leeftijd van 70 jaar heeft 8 op de 10 mannen last van haaruitval. U bent dus niet de enige!

De haaruitval is blijvend maar gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende oplossingen. Deze oplossingen zijn niet van uw echte haar te onderscheiden waardoor niemand ziet dat u uw haren verliest.

Haaroplossingen voor mannen: weer een volle haarbos
"    Moderne en uiterst comfortabele oplossingen bij kaalheid, passend bij een actieve levensstijl. "

Andere oorzaken voor haarverlies

Haarverlies kan verschillende oorzaken hebben. Naast erfelijkheid kunnen de volgende zaken ook een rol spelen. Wij kunnen in onze salons een hoofdhuidanalyse doen om de beste aanpak te helpen bepalen.

 • Andere vormen van alopecia dan alopecia androgenetica (erfelijkheid)
 • Een chemobehandeling
 • Een operatie aan het hoofd
 • Stress
 • Een tekort aan mineralen / vitaminen
Andere oorzaken voor haarverlies

Kom op tijd in actie

Het is slim om in het beginstadium van haarverlies actie te ondernemen. Wanneer u steeds meer haren verliest, wordt de overgang (drempel) naar een haardeel ook steeds hoger. Hoe eerder u in actie komt, des te onopvallender kunt u overstappen op een haardeel. Kom daarom op tijd in actie. Dan kunnen wij meteen aan de slag met het gebied waar u uw haren verliest.

We stemmen ons advies en de mogelijkheden zo goed mogelijk af op uw wensen en zorgen dat u een kapsel krijgt waarmee u vol zelfvertrouwen uw privé- en werkomgeving tegemoet treedt. Niemand die uw inhammen of kalende plekken nog kan zien.

Het is tevens mogelijk om bij ons een hoofdhuidanalyse te laten doen. Hierbij kunnen wij een diagnose maken van de reden van uw haarverlies of hoofdhuidprobleem. Aan de hand van deze diagnose kunnen wij een behandelplan opstellen.

Kom op tijd in actie

Oplossingen bij kaalheid

Middelen en medicatie
Er zijn veel middelen op de markt die beloven haaruitval op te lossen of te voorkomen. Voor veel van deze middelen is geen gedegen wetenschappelijke onderbouwing. Een dieet of vitaminenpillen helpen helaas ook niet. Via de huisarts of dermatoloog kunt u medicatie aanvragen tegen haaruitval. De werking hiervan ziet u pas na een half jaar en de werking is tijdelijk.

Haartransplantatie
Sommige mannen laten een haartransplantatie doen. Hierover kunt u zich laten informeren bij uw arts. Een haartransplantatie is echter vrij ingrijpend en het lange termijn effect is niet bekend.

Gelukkig zijn er ook minder ingrijpende oplossingen die er net zo natuurlijk uitzien als uw eigen haar en die perfect binnen een actieve levensstijl passen.

Haardelen en toupets: Minder ingrijpend, net zo natuurlijk!
Aderans Hair Centers bieden diverse mogelijkheden om een haardeel of toupet op maat te maken. Deze kunt u blijven dragen tijdens het sporten, slapen, saunabezoek en meer. Niemand zal zien dat het haar niet van uzelf is.

Als onderdeel van de internationale Japanse Aderans groep lopen wij vooruit op het gebied van haarinnovatie. Door middel van eigen onderzoek, kennisdeling en productontwikkeling zijn wij in staat om de meest natuurlijke haaroplossingen te bieden.

Hoeden en petten
Heeft u kale plekken? Bescherm uw hoofdhuid dan goed tegen de zon en gebruik een goede zonnebrandcreme om huidkanker te voorkomen. Aderans Hair Centers bieden een moderne lijn hoeden en petten aan met ingebouwde zonbescherming van eht merk Christine Headwear.

Oplossingen bij kaalheid

Haardelen & Toupets

Wij kunnen u twee verschillende haardelen aanmeten: een confectiehaardeel of een maatwerkhaardeel. De keuze tussen confectie of maatwerk hangt af van een aantal factoren. Natuurlijk staan wij u met raad en daad bij voor het maken van een juiste keuze.

Confectiehaardeel

Een confectiehaardeel is snel leverbaar. Binnen een week kunt u al met een mooi kapsel rondlopen. U kunt rekenen op een confectiehaardeel van hoogwaardige kwaliteit.

We hebben confectiehaardelen met:

 • Kunststof vezels (niet föhnbaar)
 • Hittebestendige kunststof vezels
 • Echt haar

Alleen haardelen voor mannen van echt haar kunnen gekleurd worden. Met kleuren en kleurnuances kunnen we uw eigen haarkleur zo goed mogelijk benaderen. Wij stylen uw haardeel naar het kapsel dat u graag wilt.

Maatwerkhaardeel

Een maatwerkhaardeel kunnen wij volledig naar uw pasvorm maken. U kunt dan ook kiezen voor de gewenste haardikte, kleur (bij echt haar), lengte en stijl. Deze optie is wel wat duurder dan een confectiehaardeel en heeft een langere levertijd. Dit is echter sterk afhankelijk van de keuze van het soort haar en de grootte van het haardeel.

We hebben maatwerkhaardelen met:

 • Kunststof vezels (niet föhnbaar)
 • Hittebestendige kunststof vezels
 • Cyberhair & VHair (onze gepatenteerde synthetische vezel met de eigenschappen van echt haar);
 • Echt haar, zoals het exclusieve CNC-haarsysteem

Uw persoonlijke situatie of levensstijl bepalen voor een groot deel de keuze voor een haardeel. Als u graag met een haardeel wilt sporten dan houden wij daar in ons advies rekening mee. Wij zorgen in ieder geval voor een haardeel waar u graag mee voor de dag komt en waarmee uw onzekerheid verdwijnt.

Haardelen & Toupets

De mooiste oplossing voor uw haarprobleem?

Vul het formulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op met een van onze Aderans Hair Centers

Kies de vestiging waarmee u contact wilt