Winkelwagen

Wat gebeurt er tijdens chemotherapie met het haar?

Chemotherapie is een krachtige behandeling die vaak wordt ingezet om kanker te bestrijden.

Terwijl het effectief kan zijn in het aanvallen van kankercellen, heeft het ook invloed op gezonde cellen, waaronder de cellen die verantwoordelijk zijn voor haargroei.

Velen die deze behandeling ondergaan, ervaren haarverlies, een bijwerking die zowel emotioneel als fysiek zichtbaar is.

Chemotherapie richt zich op cellen die zich snel en ongecontroleerd vermenigvuldigen, een eigenschap van kankercellen. Maar, ook haarzakjescellen vermenigvuldigen zich snel.

Door chemotherapie worden zowel kankercellen als haarzakjescellen aangepakt, wat leidt tot haarverlies op het hoofd en lichaam.

Bij haarverlies door radiotherapie wordt alleen het behandelde gebied beïnvloed.

Radiotherapie gebruikt straling om kankercellen zodanig te beschadigen dat ze niet meer herstellen en afsterven. Hierdoor kunnen omliggende haarzakjes beschadigen, wat resulteert in lokale kaalheid.

Haaroplossingen

Na een diagnose van kanker volgt een emotioneel beladen periode. Velen willen vóór de start van de behandeling al duidelijkheid over mogelijke haaruitval.

Daarom adviseren wij om voorafgaand aan de behandeling bij ons langs te komen voor advies. Zo krijgen we een beeld van uw natuurlijke haar en kunt u met een voorbereid gevoel de behandeling ingaan. Dit biedt geruststelling.

Ons doel is om iedereen met vertrouwen de deur uit te laten gaan. Of dat nu met een stijlvol mutsje is of een prachtig haarwerk, de oplossing is persoonlijk.

We assisteren bij het knippen van uw haar en regelingen met de zorgverzekering. Dankzij onze ervaring bieden wij empathie, een luisterend oor en volledige privacy.

Haaroplossingen
Haaroplossingen

Mammacare

Een borstoperatie heeft een diepe impact en laat fysieke en emotionele sporen na.

Uw mammacare-adviseuse bij Aderans is een gecertificeerde specialist in het aanmeten van borstprotheses. Zij benadert elke situatie met empathie en zorg, en helpt u uw vertrouwde silhouet terug te krijgen.

Tijdens het intakegesprek bespreken we uw wensen en verwachtingen. Veel vrouwen waarderen het om iemand mee te nemen bij de eerste aanmeting.

Voel u vrij om uw partner of een vriendin mee te nemen. Als u niet in staat bent om naar ons toe te komen, dan komt onze mammacare-adviseuse naar u toe.

Mammacare

Oncologische huidzorg en make-up

Tijdens intensieve medische behandelingen, zoals chemotherapie, bestraling en het gebruik van krachtige medicatie, kunnen er veranderingen optreden in uw huid, wat kan resulteren in het verlies van wimpers en wenkbrauwhaar.

Onze gespecialiseerde professionals staan klaar om u deskundig advies te geven over het aanpassen van uw make-uproutine en het gebruik van wenkbrauwpoeder om uw natuurlijke uitstraling te behouden tijdens deze uitdagende periode.

Bij Aderans Hair Center Hekelingen bieden we bovendien specifieke huidbehandelingen aan om irritatie te verminderen en uw huid te ondersteunen, zodat u zich comfortabeler kunt voelen tijdens uw behandelingstraject.

Wij begrijpen de impact van deze behandelingen en zijn er om u te helpen er op uw best uit te zien en u zich zelfverzekerd te laten voelen.

Oncologische huidzorg en make-up

Haaroplossingen

Haaruitval kan een uitdaging zijn, maar er zijn diverse oplossingen beschikbaar. Bij onze Aderans Hair Centers bieden wij verschillende oplossingen voor haarvervanging en voor de behandeling van de hoofdhuid.

Ongeacht de keuze, het belangrijkste is een oplossing die past bij uw behoefte en levensstijl. Wij denken graag met u mee.

Pruiken & Haarwerken

Haarwerken zijn een oplossing bij geheel of gedeeltelijk haarverlies. Verkrijgbaar in zowel synthetisch als echt haar en met een uiterst natuurlijke uitstraling.

Lees verder >
CNC-haarprothese

Begin elke dag met een vollere haardos. Laat uw leven veranderen door een professionele haartransplantatie.

Lees verder >
Semi-maatwerk & Maatwerk

Ontdek semi-maatwerk en maatwerk haaroplossingen: perfect afgestemd op uw wensen voor optimaal comfort en een natuurlijke uitstraling

Lees verder >
Haarstukken

Haarstukken zijn ideaal voor wie snel meer volume of lengte wil toevoegen aan het eigen haar. Verken de verscheidenheid aan stijlen, materialen en bevestigingsmethoden.

Lees verder >
Haarverlenging

Haarverlenging biedt een directe oplossing voor wie droomt van langer, voller haar. Ontdek de diverse technieken, materialen en verzorgingstips voor een naadloze blend en een natuurlijke uitstraling.

Lees verder >
Cyberhair & VHair

Cyberhair en VHair vertegenwoordigen de voorhoede van innovatieve haarvervangingsmethoden.

Lees verder >
Haaroplossingen voor mannen

Het is slim om in het beginstadium van haarverlies actie te ondernemen. Wij bieden natuurlijke oplossingen waarmee u uw actieve leefstijl kunt behouden.

Lees verder >
Kapper

Bij een aantal van onze salons kunt u terecht voor een kappersbehandeling. U vindt hier een overzicht.

Lees verder >