Winkelwagen

Alopecia Androgenetica

De meest voorkomende vorm van structurele haaruitval is Alopecia Androgenetica ook wel de mannelijke kaalheid genoemd. Het patroon van haaruitval is anders voor mannen dan voor vrouwen. Bij mannen valt het haar opzij (de zogenaamde inhammen) en bovenop uit. Bij vrouwen dunt het haar voornamelijk bovenop uit.

Hoe ontstaat Alopecia Androgenetica?

De precieze oorzaak van alopecia androgenetica is niet bekend. Deskundigen denken dat deze vorm van haaruitval ontstaat doordat het mannelijke hormoon testosteron wordt omgezet in dihydrotestosteron (DHT). Deze omzetting wordt veroorzaakt door een enzym dat in het talgkliertje van de haarfollikels zit.

DHT laat de haarfollikels verschrompelen. Uit die follikels kunnen dan geen haren meer groeien of alleen veel dunnere. Haarverlies door alopecia androgenetica is blijvend en bijna altijd onomkeerbaar.

Wie is gevoelig voor Alopecia Androgenetica?

Alopecia androgenetica is erfelijk: wanneer er kaalheid voorkomt in uw familie, dan loopt u meer kans op alopecia androgenetica. Alopecia androgenetica komt na de puberteit op elke leeftijd voor, maar de kans wordt groter naarmate u ouder wordt. Vrouwen hebben hier vaak mee te maken tijdens de overgang als de oestrogeen- en progesteronspiegels dalen en de testosteronspiegels stijgen.

Lees meer over alopecia androgenetica op de site van de Alopecia Vereniging.

Hoe ontstaat Alopecia Androgenetica?

Oplossingen bij alopecia androgenetica

Wanneer uw haar begint uit te vallen of dunner wordt zit u ongetwijfeld vol met vragen. Bij alopecia androgenetica kan niemand u vertellen hoeveel haar u gaat verliezen. Dit brengt vaak veel onzekerheid met zich mee. Ongetwijfeld loopt u rond met vragen met betrekking tot hoe u de haaruitval kunt vertragen of wat u kunt doen om dunnere of kale plekken op uw hoofd te verbergen.

Behandelingen:

Aderans Hair Centers bieden diverse behandelingen om uw hoofhuid gezonder te maken en om haaruitval te vertragen of tegen te gaan. Zo bieden een aantal van onze salons speciale behandelingen met CRLAB en bieden wij in de salon ook diverse verzorgingsproducten aan. U kunt met een van onze specialisten bespreken wat de beste verzorging is voor uw haar en u kunt in een aantal van onze Hair Centers een consult boeken bij een trichologe.

Camouflage:

Ook is het mogelijk om dunner wordend haar te camoufleren met haarvezels. Deze zijn van natuurlijk, plantaardig materiaal en maskeren de hoofdhuid die door uw haar zichtbaar is. Uw haar lijkt direct voller. Vaak is dit een perfecte overbrugging wanneer u nog niet toe bent aan een haarwerk of haardeel.

Een aantal van onze salons biedt ook micropigmentatie aan waarbij de indruk van haargroei wordt gewekt.

Oplossingen bij alopecia androgenetica

Haardelen en toppers:

Wanneer u nog voldoende eigen haar heeft dan is het mogelijk om te kiezen voor een haardeel of topper dat u met clips bevestigt aan uw eigen haar. Het is ook mogelijk om te kiezen voor semi-permanente bevestiging. Aderans Hair Centers gebruiken hiervoor uiterst veilige bevestigingsmethodes die uw haar niet schaden.

Haarwerken:

Als u nog maar heel weinig haar heeft of wanneer u voor ultiem gemak wilt gaan dan is het ook mogelijk om voor een haarwerk (ookwel "pruik" genoemd) te kiezen. U draagt deze over uw eigen haar of direct op de hoofdhuid. Aderans Hair Centers bieden een legio aan mogelijkheden van synthetisch tot aan echt haar en van confectie tot aan maatwerk. Voor vrijwel ieder budget is er een mooi haarwerk binnen handbereik en vaak kunt u ook aanspraak maken op een vergoeding vanuit uw verzekering. Dit geldt ook voor haardelen.

Mutsjes en Turbans:

Turbans zijn tegenwoordig een zeer gangbare modeaccessoire. Aderans Hair Centers bieden een zeer modieuze collectie turbans en hoeden van Christine Headwear. Speciaal gemaakt voor de gevoelige hoofdhuid en altijd uiterst comfortabel.

Alopecia Androgenetica bij mannen

Ook voor mannen biedt Aderans Hair Center comfortabele en onzichtbare oplossingen bij kaalheid. Haardelen of volledige haatwerken zijn er in zowel maatwerk als confectie en in verschillende haarvezels zodat er altijd een passende oplossing is.

Alopecia Androgenetica bij mannen

Mogelijke oplossingen

Haaraanvullingen en speciaal ontworpen haarstukjes kunnen kale plekken discreet camoufleren. Technieken zoals de CNC-Haarprothese bieden een natuurlijk ogende dekking, afgestemd op individuele behoeften.

Deze oplossingen, aangeboden door specialisten, zorgen ervoor dat mensen zich weer zelfverzekerd en compleet voelen, ondanks de fysieke uitdagingen die littekens en brandwonden met zich meebrengen.

Pruiken & Haarwerken

Haarwerken zijn een oplossing bij geheel of gedeeltelijk haarverlies. Verkrijgbaar in zowel synthetisch als echt haar en met een uiterst natuurlijke uitstraling.

Lees verder >
CNC-haarprothese

Begin elke dag met een vollere haardos. Laat uw leven veranderen door een professionele haartransplantatie.

Lees verder >
Semi-maatwerk & Maatwerk

Ontdek semi-maatwerk en maatwerk haaroplossingen: perfect afgestemd op uw wensen voor optimaal comfort en een natuurlijke uitstraling

Lees verder >
CRLAB

CRLAB is een haarspa-behandeling waarbij u samen met de haarspecialist (tricholoog) werkt aan een gezondere en betere hoofdhuid. Hoofdhuidproblemen worden opgelost en het haar wordt voller en gezonder.

Lees verder >
Haarstukken

Haarstukken zijn ideaal voor wie snel meer volume of lengte wil toevoegen aan het eigen haar. Verken de verscheidenheid aan stijlen, materialen en bevestigingsmethoden.

Lees verder >
Haarverlenging

Haarverlenging biedt een directe oplossing voor wie droomt van langer, voller haar. Ontdek de diverse technieken, materialen en verzorgingstips voor een naadloze blend en een natuurlijke uitstraling.

Lees verder >
Cyberhair & VHair

Cyberhair en VHair vertegenwoordigen de voorhoede van innovatieve haarvervangingsmethoden.

Lees verder >
Haaroplossingen voor mannen

Het is slim om in het beginstadium van haarverlies actie te ondernemen. Wij bieden natuurlijke oplossingen waarmee u uw actieve leefstijl kunt behouden.

Lees verder >
Kapper

Bij een aantal van onze salons kunt u terecht voor een kappersbehandeling. U vindt hier een overzicht.

Lees verder >