Heren en dames pruiken van topkwaliteit online kopen of bij de haarwerkspecialist?

Pruiken zijn al eeuwenlang een symbool van stijl, zelfexpressie en soms noodzaak. Of het nu gaat om mode, medische redenen of gewoon een verandering van look, de keuze voor het juiste type pruik kan een wereld van verschil maken. Maar wist je dat niet alle pruiken gelijk zijn gemaakt?

Met zoveel aanbieders van pruiken en haarstukken kan het lastig zijn om te bepalen waar je op moet letten bij het zoeken naar de perfecte pruik. Geen zorgen, in dit artikel nemen we je mee door alle belangrijke punten, maar eerst...

Wist je dat je bij Aderans Hair Center een afspraak kunt maken voor persoonlijk en op maat gemaakt advies? Zo ben je altijd verzekerd van een oplossing die perfect bij jou past!

Heren en dames pruiken van topkwaliteit online kopen of bij de haarwerkspecialist?

Wanneer zijn pruiken handig?

Pruiken zijn niet enkel een modeverklaring, maar voor velen een essentieel hulpmiddel om zelfvertrouwen te herwinnen of een gewenste uitstraling te bereiken.

Of je nu een blonde pruik, rode pruik of zwarte pruik overweegt, een pruik voor mannen of vrouwen, er zijn verschillende redenen waarom iemand kiest voor een pruik.

Haaruitval als gevolg van medische aandoeningen kan iemands zelfbeeld aantasten. Daarom bieden onze Aderans Hair Centers een breed assortiment aan, variërend van pruiken van echt haar tot kunsthaar, in zowel kort als lang, krullend of stijlvol model.

Veel mensen beginnen hun zoektocht naar een pruik online. Dat is logisch. Online winkelen is inmiddels behoorlijk ingeburgerd. Het is bovendien snel en gemakkelijker dan naar een winkel of een salon te gaan.

Toch is het online kopen van een pruik minder eenvoudig dan je denkt. Zeker wanneer je onervaren bent in het dragen van pruiken is het gemakkelijk om een miskoop de doen. Je weet immers nog niet welke vorm het beste bij je past, welke materialen je prettig vindt etc. Een goedkope pruik bij een Chinese reseller lijkt vaak aanlokkelijk maar de kwaliteit is over het algemeen slecht en inconsistent. De pasvorm is vaak niet ideaal en ook bij de "betere" online verkopers, heb je niet de mogelijkheid om je pruik naar wens aan te laten passen. Een haarwerkspecialist doet dit wel. Dat is onderdeel van de service,

De professionele haarwerkspecialisten van Aderans adviseren je graag over de beste keuze. Onze collectie varieert van extensions tot volledige haarwerken, verkrijgbaar in verschillende lengtes en kleuren.

Het voordeel? Bij Aderans staat persoonlijk advies en kwaliteit centraal. Of je nu een pruik of haarstukje nodig hebt, wij geven je graag een passend advies.

Pruiken van verschillend materiaal?

Als je overweegt pruiken te kopen, zijn er diverse mogelijkheden qua materiaal. In onze Aderans Hair Center vestigingen in Nederland en België bieden we pruiken aan van zowel echt haar (human hair) als synthetisch haar.

Elke type haar heeft zijn eigen voordelen en kan bijdragen aan een significante verbetering van de uitstraling. Het is een misvatting dat alleen echt haar "het beste" is. Tegenwoordig zijn er synthetische haarvezels met dezelfde eigenschappen als echt haar. Voor veel mensen is synthetisch haar gemakkelijker in onderhoud omdat het na het wassen direct weer in model springt. Bij echt haar moet je je haarwerk altijd opnieuw in model brengen. Echt haar is vaak duurder dan synthetisch haar maar heeft als voordeel dat het bij lang haar minder snel klit. Het hangt dus helemaal van jouw persoonlijke wensen, hoe je je haar gaat dragen, hoe handig je bent etc.

Ellen Wille, één van de topmerken die we verkopen, biedt zeer kwalitatieve synthetische haarwerken die niet van echt te onderscheiden zijn..

Ons eigen merk Sentoo, biedt een breed assortiment pruiken, zodat iedereen een perfect passend model kan vinden om weer stralend voor de dag te komen.

Of je nu gaat voor de natuurlijke look van echt haar of de voordelige prijs van synthetisch haar, we streven ernaar om voor iedereen een passend haarstuk te vinden. Onze salons staan klaar om je te adviseren, zodat jij de pruik koopt die het best bij je past.

We bieden een snelle levering uit voorraad, zodat jij snel kunt genieten van je nieuwe look.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf?

Het kopen van pruiken is een vak apart. Vanaf het moment dat je besluit een haarstuk te bestellen, komt er veel op je af. Pruikenzorg, pruikenvergoedingen en verschillende haartypes: het zijn zaken die het verschil maken tussen een mooie pruik en één die niet bij je past.

Haarwerkspecialisten hebben vaak een uitgebreid assortiment, met pruiken in verschillende maten, gemaakt van verschillende haarsoorten of haarvezels én in verschillende kleuren. Maar het is zeker niet alleen het uiterlijk dat telt. Onderhoud, comfort en pasvorm zijn net zo cruciaal.

Enkele tips voor het kiezen van de ideale pruik:

  • Pasvorm: Zorg ervoor dat de pruik goed en comfortabel zit. Een pruik die knelt of schuift kan ongemakkelijk aanvoelen.
  • Materiaal: Er zijn pruiken van echt haar en van synthetisch materiaal. Bedenk wat je prettiger vindt en wat past bij je budget. Bespreek jouw leefstijl (b.v. sport) met jouw haarwerkspecialist.
  • Stijl en kleur: Kies een stijl en kleur die past bij je gezichtsvorm en huidtint, maar die ook aansluit bij je persoonlijke voorkeur.
  • Onderhoud: Sommige pruiken vereisen meer onderhoud dan andere. Bedenk hoeveel tijd je wilt besteden aan de verzorging en styling van je pruik.
  • Prijs-kwaliteitverhouding: Let niet alleen op de prijs maar ook op de kwaliteit van de pruik. Een duurdere pruik kan op de lange termijn voordeliger zijn door een langere levensduur.

Dus, of je nu een pruik wilt die er precies uitziet zoals je eigen haar, of je wilt iets compleet anders, het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Heb je vragen of wil je zien welke haarstukken of pruiken het beste bij jouw wensen passen?

Maak een vrijblijvende afspraak in een van onze salons. We helpen en begeleiden je graag in het gehele traject.