Winkelwagen
Haaruitval bij kinderen

Haarverlies & Tijdelijke Haaruitval

Bent u op zoek naar een mooi haarwerk voor uw kind? Of misschien een leuk petje of bandana? Haaruitval en kaalheid zijn ontzettend vervelend voor kinderen maar Aderans Hair Center kan veel doen. Als haarwerkspecialisten zijn we niet alleen goed in het aanmeten, knippen en in model brengen van haarwerken voor dames en heren, maar ook voor meisjes en jongens. Aderans Hair Center doet er alles aan om uw kind op zijn gemak te stellen en een zo natuurlijk mogelijk haarwerk te verzorgen.

Haarwerken en pruiken voor kinderen zijn anders dan voor volwassenen. We letten er op dat het kind er gewoon mee kan sporten, fietsen en naar school gaan. Maar er moet ook een oplossing zijn voor als het kind eens geen puf heeft of in bed ligt. Ook dan moet het haarwerk kunnen blijven zitten, alhoewel het dan vaak prettiger is een mutsje of een buff te dragen.

Er zijn hele grappige petjes, mooie bandana´s en stoere buffs voor jongens en meisjes. Het leuke is dat alles gecombineerd kan worden.

Wij hebben ook een ‘petjespakket’. Dat is handig wanneer er niet wordt gekozen voor een pruik of haarwerk maar voor een petje waar haar onderuit steekt. Wat zit er in zo’n pakket? Een pony op maat en kleur, een nekpartij op maat en kleur, vier hippe buffs of petjes, een tempex hoofd, een borstel, een verzorgingsset met shampoo & conditioner en verkoelingscrème voor de hoofdhuid.

Komt u gerust een keertje kijken met uw kind in onze haarwerkstudio, dan ziet u hoeveel soorten haarwerken en accessoires wij hebben en hoe mooi ze staan! We gaan uw kind verwennen en laten het leuke pruiken, mutsjes, sjaals en petten passen. Kunt u niet langskomen omdat het kind zich niet fit voelt of in het ziekenhuis moet blijven? Dan komen wij gewoon langs en brengen alle spulletjes mee! Geheel vrijblijvend.

Links voor kinderen en ouders

www.kankerspoken.nl - Voor kinderen met een ouder met kanker. Je kunt met lotgenoten praten op het forum.

www.vokk.nl - Met een praathoek voor jongeren en een forum voor ouders.

www.brusjes.nl - Website voor broertjes en zusjes van zieke kinderen.

www.skion.nl - Stichting Kinderoncologie Nederland.

www.prinsesmaximacentrum.nl - Centrum voor Kinderoncologie

www.haarwensen.nl - Stichting Haarwensen schenkt haarwerken aan kinderen tot en met 18 jaar.

Boekentips voor kinderen

Chemo Kasper en zijn jacht naar de slechte kankercellen

Chemo-Kasper en zijn jacht op de slechte kankercellen – Hella Motzfeldtboek-chemo-kasper

Thomas is ziek. Hij heeft kanker. Daarom wordt de hulp van Chemo-Kasper ingeroepen. Samen met zijn vrienden Chemo-Koos, Chemo-Klaas en Chemo-Koen gaat Kasper op jacht naar de slechte kankercellen.Aan de hand van een eenvoudige tekst en leuke aansprekende stripachtige gekleurde paginagrote tekeningen wordt aan kinderen duidelijk gemaakt wat kanker is, hoe een chemokuur werkt en wat de gevolgen daarvan zijn voor de pati.nt. Omdat de doelgroep jong is, is het zeker de bedoeling dat de tekst wordt voorgelezen. Het taalgebruik is helder en eenvoudig, het uitgangspunt ondanks de ernst van de ziekte, positief. Het vierkante boekje ziet er bijzonder verzorgd en aantrekkelijk uit. Voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Mijn mama heeft bloot haar

Mijn mama heeft bloot haar – Hannele Karthaus

Mama is ziek. Ze heeft een bobbeltje in haar borst. Dat is niet leuk. Mama moet naar het ziekenhuis. Ze krijgt spuitjes om beter te worden. Daarvan krijgt ze bloot haar. En ze moet veel slapen. Heel veel. Mama wordt weer beter! Gelukkig maar.Hanneke Karthaus schreef en illustreerde dit prentenboek voor jonge kinderen. Ook voor hen is het ingrijpend als mama ernstig ziek wordt. Hoe praat je daar als moeder over met je kinderen? Dit verhaal speelt in op de belevingswereld van kinderen en helpt hen voor te bereiden op wat er allemaal kan gebeuren als mama een bobbeltje in haar borst heeft. Voor kinderen van ca. 3 tot 7 jaar.

Het klokhuis boek over kanker

Het Klokhuis boek over Kanker – Fiona Rempthet-klokhuisboek

Er zijn veel soorten kanker. De meeste kunnen worden genezen, maar niet altijd. Je kunt er ook dood aan gaan. Het is heel moeilijk als iemand in je omgeving kanker heeft. Niemand kan je precies vertellen hoe je daarmee om moet gaan, maar het scheelt wel als je begrijpt wat er dan gebeurt. Het Klokhuisboek over kanker kan daarbij helpen. Behalve veel informatie over kanker – Wat is kanker precies? Wat gebeurt er met je lichaam als je kanker hebt? En wat kun je ertegen doen? – bevat het boek allerlei weetjes, ervaringen van kinderen en praktische informatie zoals adressen van hulpinstanties. De vormgeving van het boek is speels en eigentijds en bevat veel full colour illustraties en foto’s. Kortom: een unieke uitgave over een onderwerp waar we liever niet mee te maken krijgen, maar die onmisbaar is op school en thuis.Het Klokhuisboek over kanker is gemaakt in samenwerking met het NPS-programma Het Klokhuis, dat in het voorjaar van 2010 vijf afleveringen uitzond over kanker. In de uitzendingen kwamen verschillende aspecten van de ziekte aan bod. Zo is er een aflevering over wat kanker precies is en wordt in een andere aflevering een gezin gevolgd waarvan de moeder borstkanker heeft. Het Klokhuisboek over kanker is handig als naslagwerk voor kinderen én hun ouders die meer willen weten over kanker en kan ook los van de uitzendingen worden gebruikt.

Mama's borst is ziek

Mama’s borst is ziek – Hanneke de Jagermamas-borst-is-ziek

Een prentenboek voor jonge kinderen met een moeder met borstkanker. In simpele en heldere teksten wordt uitgelegd wat borstkanker is en hoe het behandeltraject eruit ziet. Over een gemeen bobbeltje, chemo, kaal worden en een nepborst. De meest voorkomende fases worden in het boek besproken.Mama is ziek. Want ze heeft een gemeen bobbeltje in haar borst. Een zeer beeldend, vernieuwend en kleurig prentenboek, speciaal geschreven en geïllustreerd voor jonge kinderen die een moeder hebben met borstkanker. Ondanks het beladen onderwerp is het een optimistisch boek, dat duidelijkheid schept en ondersteuning geeft voor kinderen en volwassenen die geconfronteerd worden met borstkanker. Het boek is gemaakt vanuit het perspectief van het kind en alle gevoelens en vragen die daarbij komen kijken. Een troostvol en hoopvol boek, met hier en daar een knipoog! Voor kinderen tot 6 jaar.

Mama heeft kanker

Mama heeft kanker – Sine Van Mol, Ann De Bode

De mama van Bram en Lise heeft kanker. Hiermee begint voor hen een verwarrende tijd met heel veel vragen en verdriet, maar toch ook met leuke dingen. Samen met mama en papa slaan ze er zich doorheen. Voor kinderen vanaf 9 jaar.